Direct contact

Meld overlijden

073 613 93 96

24 uur per dag

Home De uitvaart Thanatopraxie

Thanatopraxie

Het tijdelijk balsemen van een lichaam noemen we thanatopraxie. Deze techniek wordt toegepast in speciaal ingerichte locaties bij ons. Al in de Oudheid probeerden de Egyptenaren lichamen van overledenen langer te bewaren. Voordat ze de techniek van mummificatie onder de knie kregen, balsemden zij de lichamen van belangrijke overleden personen om ze te conserveren en de lichaamsvorm te behouden.

Langer mooi
Deze aloude techniek van tijdelijk balsemen houdt het lichaam van de overledene langer mooi. Bovendien voelt het lichaam niet koud en stijf aan. Zichtbare kenmerken van een eventuele ziekte kunnen verminderen, de overledene behoudt zijn huidskleur en soepelheid na de balseming.

Meer tijd
Thanatopraxie geeft meer tijd om afscheid te nemen, van 5 naar 10 dagen. Die extra dagen komen ook van pas als nabestaanden moeilijk kunnen worden bereikt en/of in het buitenland wonen waardoor het langer duurt voordat ze in Nederland zijn. Verder is er gewoon een heel praktisch voordeel: een gebalsemd lichaam kan thuis worden opgebaard zonder speciale koelapparatuur.

Meer info: www.balsemen.eu

We herkennen het allemaal, het bekende plakje verse cake tijdens de condoleance. Op zicht niks mis mee, maar het kan ook anders.

Meer over de uitvaart-stijlen